Osta painettu kirja | Osta äänikirja

Oletko sinä verkoston johtaja? Verkoston johtaminen on taito, jota tarvitaan yhä enemmän nykypäivän työelämässä, mutta aiempi esimiesasema ja kokemusvuodet eivät takaa verkostoissa mitään. Verkosto on hallitsematon, sitä ei voi käskyttää eikä kontrolloida, ja jokainen verkoston jäsen voi vaikuttaa sen toimintaan. Jos haluat toteuttaa oman tahtosi eli johtaa verkostoa, sinun pitää saada muut ymmärtämään näkökulmasi, houkutella ihmiset tekemään yhteistyötä, kuunnella muita sekä sietää erilaisuutta ja kritiikkiä.

Verkostossa opetetaan kaikkia kulttuuriin, jossa kommunikoidaan tehokkaasti sekä kysytään ja annetaan palautetta. Verkostossa ei voi esimerkiksi jättää kertomatta, missä projekti menee, tai ilmoittaa asioista vasta sitten, kun kaikki päätökset on tehty, vaan kaiken tiedon pitäisi olla avointa. Toisaalta avoimuus ei tarkoita samaa kuin ihmisten hukuttaminen informaatioon niin, että kukaan ei pysy kärryillä. Tiedonkulku verkostossa tarvitsee hyvät välineet, ja onnistumista pitää myös voida mitata.

Verkoston johtaminen ei ole helppoa, mutta se on palkitsevaa. Verkosto on tuki ja turva, lähde oppimiseen ja kehittymiseen sekä avain uusiin mahdollisuuksiin ja yhteistyökumppaneihin. Verkostosi voi olla samanhenkinen kanssasi tai koostua jyrkästi erilaisista ihmisistä, mutta tärkeintä on, että tunnistat ihmisten erilaiset motiivit ja tarpeet.

Tämä kirja antaa vinkkejä ja esimerkkejä siitä, miten voit olla verkoston johtaja, joka saa aikaan tuloksia ja hyvää fiilistä. Jos haluat kehittyä verkoston johtajana, tämä kirja on sinulle!


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *